Skip to main content

FAQ

Hieronder vind je de meestgestelde vragen. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. 

Kan ik altijd terecht op de VINDplaats?
  • Jazeker kan dat. De VINDplaats is een openbaar terrein.
Wie is de beheerder van de VINDplaats?
  • Er is geen algemeen beheerder die als aanspreekpunt fungeert.
Door wie wordt de VINDplaats gefinancierd?
  • De VINDplaats heeft geen vaste inkomstenbronnen. Een deel van de basisinrichting werd gefinancierd vanuit een startbudget van de gemeente. Voor alle activiteiten op het gebied van inrichting, evenementen etc. moest en moet dus financiering gevonden worden, daarom blijven we voortdurend op zoek naar sponsors, subsidiegevers en donaties.
Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
  • Graag zelfs. We hebben altijd mensen nodig die incidenteel aan het werk willen op en bij de VINDplaats. De activiteiten zijn heel divers en zowel buiten als binnen. Bijvoorbeeld voor het planten van bomen en struiken, groenonderhoud, het meehelpen tijdens evenementen, maar ook ‘bureauwerk’ dat wekelijks plaatsvindt, het vinden van sponsors en aanvragen van subsidies/fondsen. Neem vrijblijvend contact op of bezoek de Facebookpagina VìnDplaatsZenit.
Mag ik mijn hond meenemen naar de VINDplaats?
  • Nee, omdat er eetbare gewassen geteeld worden en sommige honden graag hun markering achterlaten, zijn honden helaas niet welkom op de VINDplaats, alleen hondenpoep opruimen is dus niet voldoende.
Ik heb nog oud tuingereedschap, hebben jullie daar wat aan?
  • Ja, gereedschap kunnen we altijd gebruiken. Neem even contact op per e-mail. Of spreek iemand aan als je op de VINDplaats bent.
Kan ik met mijn rolstoel terecht op de VINDplaats?
  • Ja, de VINDplaats is voorzien van een verhard pad dat ook voor rolstoelgebruikers geschikt is.
Wordt de VINDplaats bewaakt?
  • Ja, de VINDplaats wordt bewaakt via een camera. Ook komt de politie tijdens hun rondes regelmatig langs en is de plek bekend bij de Buurtwhatsappgroep. Bovendien neemt het Buurtpreventieteam de VINDplaats mee in haar ronde tijdens het moestuinseizoen.
Kan ik sponsor worden van de VINDplaats?
  • Graag. We zijn altijd op zoek naar sponsors. Neem daarvoor contact op met het bestuur.
Hoe meld ik me aan voor een moestuin?
  • Neem contact op! De moestuindersgroep zal zo snel mogelijk reageren. Er zijn twee mogelijkheden: voor mensen met wat ervaring met moestuinieren en voor beginners. Het verschil zit hem in de oppervlakte.
Wat zijn de regels voor het houden van een moestuin?
Is er stroom voor mijn moestuin?
  • Nee, er is geen stroom op de VINDplaats, dus ook niet op de moestuin.
Er is een vuurplaats. Wanneer mag er vuur gemaakt worden?
  • Er mag altijd vuur gemaakt worden, hoewel de politie het laatste woord heeft. Vuur maken wordt dus gedoogd. Laat een smeulend vuur nooit onbeheerd achter.
Wat is de bedoeling van die takkenhutten?
  • De takkenhutten in het ‘archeologisch dorp’ zijn mede door bezoekers gevlochten van wilgentakken. De hutten zijn gemaakt zoals dat vermoedelijk ook werd gedaan door mensen in de Midden-Steentijd, zo’n 6.000 jaar geleden. Zo kunnen mensen van nu zich beter voorstellen hoe er vroeger werd geleefd.
Waarom staan er geen prullenbakken?
  • Als er prullenbakken staan, betekent dit dat deze ook beheerd moeten worden. Als de bezoeker zijn eigen afval of gevonden afval even mee wil nemen, is dat ook niet nodig.
Kan ik lid worden van Vindplaats Zenit?
  • Deze groene plek midden in Almere Buiten is voor iedereen vrij toegankelijk. Als u actief wilt worden voor en op Zenit, bent u vanzelfsprekend van harte welkom! Neem vrijblijvend contact op, bezoek de Facebookpagina Vrijwilligers Zenit of kom langs en spreek daar iemand aan!
Waarom staan er geen speeltoestellen?
  • Het archeologisch dorp is een speelplek bij uitstek. Kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten, vuurtje stoken onder begeleiding van volwassenen en leren respectvol om te gaan met alles wat er aanwezig is. Er is voor gekozen door vertegenwoordigers uit de buurt dat er hier geen speeltoestellen komen.
Waarom staan er zo weinig bankjes?
  • In feite is dit geen park. Op de Ontmoetingsheuvel staan enkele zitelementen, gemaakt van een Almeerse boomstam. Bij de vuurplaats zijn enkele lage bankjes te vinden. Bij de moestuinen staat het enige ‘echte’ bankje met leuning: het Hellen Schmidtbankje. 

Wat houdt dat in, een ‘vindplaats’?
  • De naam vindplaats wordt gebruikt als archeologen diep in de grond resten aangetroffen hebben uit vroeger tijden. Die resten hoeven niet altijd opgegraven te worden. In Flevoland zijn veel vindplaatsen, ook van schepen of vliegtuigen.