• Archeologisch dorp

Archeologisch Dorp

In het archeologisch dorp kun je je wanen in het stenen tijdperk.

Bewoners hebben samen met professionele steentijd-huttenbouwers inmiddels twee hutten van wilgentenen gebouwd. De oorspronkelijke bewoners maakten dergelijke hutten als tijdelijke onderkomens als ze in het gebied verbleven. Telkens in het voorjaar lopen de takken uit en vormen zo een groen dak. 

Voor VINDplaats Zenit is het uitlopen van de wilgentenen het sein om de takken in te vlechten of te snoeien. Dat doen we met buurtbewoners na een oproep via Facebook, of we doen het tijdens het evenement Beleef Zenit in de maand mei. Bezoekers mogen natuurlijk ook zelf proberen om de takken door de hut heen te vlechten.

Ook is er een vuurplaats aangelegd, rondom de vuurplaats staan windvangers van wilgentakken. Deze zijn ook door bewoners gemaakt. Als bezoekers dit zorgvuldig doen en de rommel weer meenemen, zijn ze van harte welkom om hier gebruik van te maken. Maandelijks vindt er een Hindoestaanse maanceremonie plaats en worden kinderverjaardagen gevierd op Zenit. Ook voor een gezellige buurtborrel of chillen met een vriendengroep zijn bewoners welkom. Dit is zoals de plek bedoeld is!

Wensen voor uitbreiding van het archeologisch dorp of andere initiatieven (evenementen) kunnen komen van bewoners.

Als er iets wordt georganiseerd kun je dat op deze website lezen. Of houd onze Facebookpagina in de gaten.

Wil je meedoen aan de ontwikkeling van het archeologisch dorp? Mail ons dan. Alle hulp is welkom!

© VINDplaats ZENIT 2012 - 2017 - Ontwerp en realisatie, WSonline