Skip to main content

Archeologisch dorp

In het archeologisch dorp kun je je wanen in het stenen tijdperk

Ervaar en fantaseer hoe de jager-verzamelaars woonden in de Midden-Steentijd met de wilgenhutten en de vuurplaats.

Enthousiaste vrijwilligers hebben samen met professionele steentijd-huttenbouwers inmiddels twee hutten van wilgentenen gebouwd. De oorspronkelijke bewoners maakten dergelijke hutten als tijdelijke onderkomens als ze in deze streek verbleven. Telkens in het voorjaar lopen de takken uit en vormen zo een groen dak. 

Wensen voor uitbreiding van het archeologisch dorp of andere initiatieven (evenementen) kunnen ook van u komen!

Voor VINDplaats Zenit is het uitlopen van de wilgentenen het sein om de takken in te vlechten of te snoeien. Dat wordt gedaan met belangstellenden na een oproep via Facebook, of tijdens het evenement Beleef Zenit in de maand mei. 

Ook is er een vuurplaats aangelegd. Rondom de vuurplaats staan windvangers van wilgentakken. Deze zijn ook door Almeerders gemaakt.

Als je dit zorgvuldig doet door rommel daarna weer mee te nemen en het vuur te doven, ben je van harte welkom om de vuurplaats te gebruiken. Soms worden kinderverjaardagen gevierd op Zenit. Ook voor een gezellige buurtborrel of chillen met een vriendengroep ben je welkom. Dit is zoals de plek bedoeld is!

Als er iets centraal wordt georganiseerd kun je dat op deze website in de agenda lezen. Of houd de Facebookpagina in de gaten.

Kijk voor actuele activiteiten en meer over de prehistorie op Facebook.

Wil je meedoen?

Graag, mail even of kom langs en spreek iemand aan. Er is altijd wel een klusje te doen. 

Heb je andere vragen? Laat het gerust weten, stuur een berichtje.