Archeologisch dorp

In het archeologisch dorp kun je je wanen in het stenen tijdperk

Bewoners hebben samen met professionele steentijd-huttenbouwers inmiddels twee hutten van wilgentenen gebouwd. De oorspronkelijke bewoners maakten dergelijke hutten als tijdelijke onderkomens als ze in het gebied verbleven. Telkens in het voorjaar lopen de takken uit en vormen zo een groen dak. 

Wil je meedoen?

Graag, mail ons of kom langs. We hebben altijd wel een klusje te doen. 

Heb je andere vragen? Laat het ons weten, stuur een berichtje.

Wensen voor uitbreiding van het archeologisch dorp of andere initiatieven (evenementen) kunnen komen van bewoners.

Wil je meedoen aan het onderhoud van het archeologisch dorp? Mail ons dan. Je hulp is welkom!

Voor VINDplaats Zenit is het uitlopen van de wilgentenen het sein om de takken in te vlechten of te snoeien. Dat doen we met buurtbewoners na een oproep via Facebook, of we doen het tijdens het evenement Beleef Zenit in de maand mei. Bezoekers mogen natuurlijk ook zelf proberen om de takken door de hut heen te vlechten.

Ook is er een vuurplaats aangelegd. Rondom de vuurplaats staan windvangers van wilgentakken. Deze zijn ook door bewoners gemaakt. Als bezoekers dit zorgvuldig doen en de rommel weer meenemen, zijn ze van harte welkom om de vuurplaats te gebruiken en bij vertrek het vuur te doven. Soms worden kinderverjaardagen gevierd op Zenit. Ook voor een gezellige buurtborrel of chillen met een vriendengroep zijn bewoners welkom. Dit is zoals de plek bedoeld is!

Als er iets centraal wordt georganiseerd kun je dat op deze website in de agenda lezen. Of houd onze Facebookpagina in de gaten.

© VINDplaats ZENIT 2012 - - Ontwerp en realisatie, WSonline