• Ontmoetingsheuvel Zenit

Ontmoetingsheuvel

Een terp in de Eem-delta

Vanaf de ontmoetingsheuvel kun je de grote VINDplaats in zijn geheel overzien. Zoals de naam al zegt, het is een plek voor ontmoeting, ook de op deze heuvel geplaatste TIJDpad-kunstwerken verwijzen hiernaar.

De diverse deelterreinen van Zenit ‘ontmoeten’ elkaar aan de voet van de heuvel want de inrichting van het talud houdt relatie met het aanliggende deelterrein. Ten zuidwesten van de heuvel mag het voedselbos hier gebruik van maken, ten noordoosten de moestuinders en ten zuidoosten de schooltuinen. Dit alles in afstemming met de coördinator van de ontmoetingsheuvel. Aan de zuidkant ligt de thematuin. Belangstellenden kunnen ideeën voorstellen aan de coördinator van de ontmoetingsheuvel over  gebruiksmogelijkheden.

Ook is er een vuurplaats aangelegd, rondom de vuurplaats staan windvangers van wilgentakken. Deze zijn ook door bewoners gemaakt. Als bezoekers dit zorgvuldig doen en de rommel weer meenemen, zijn ze van harte welkom om hier gebruik van te maken. Maandelijks vindt er een Hindoestaanse maanceremonie plaats en worden kinderverjaardagen gevierd op Zenit. Ook voor een gezellige buurtborrel of chillen met een vriendengroep zijn bewoners welkom. Dit is zoals de plek bedoeld is!

Wensen voor uitbreiding van het archeologisch dorp of andere initiatieven (evenementen) kunnen komen van bewoners.

Als er iets wordt georganiseerd kun je dat op deze website lezen. Of houd onze Facebookpagina in de gaten.

Wil je meedoen aan de ontwikkeling van het archeologisch dorp? Mail ons dan. Alle hulp is welkom!

© VINDplaats ZENIT 2012 - 2017 - Ontwerp en realisatie, WSonline