• FAQ Zenit

FAQ

Hieronder vind je de meestgestelde vragen. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Kan ik altijd terecht op de VINDplaats?

Jazeker kan dat. De VINDplaats is een openbaar terrein.

Wie is de beheerder van de VINDplaats?

VINDplaats Zenit is een stichting en heeft momenteel een driekoppig bestuur. Er is geen algemeen beheerder die als aanspreekpunt fungeert.

Door wie wordt de VINDplaats gefinancierd?

De VINDplaats heeft geen vaste inkomstenbronnen. Een deel van de basisinrichting wordt gefinancierd vanuit een startbudget van de gemeente. Voor alle activiteiten die we doen op het gebied van inrichting, evenementen etc. moet dus financiering gevonden worden, daarom blijven we voortdurend op zoek naar sponsors, subsidiegevers en donaties.

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Graag zelfs. We hebben altijd mensen nodig die incidenteel aan het werk willen op en bij de VINDplaats. De activiteiten zijn heel divers en zowel buiten als binnen. Bijvoorbeeld voor het planten van bomen en struiken, groenonderhoud, het meehelpen tijdens evenementen, maar ook ‘bureauwerk’ wat wekelijks plaatsvindt, het vinden van sponsors en aanvragen van subsidies/fondsen. Neem vrijblijvend contact met ons op of bezoek de Facebookpagina Vrijwilligers Zenit.

Mag ik mijn hond meenemen naar de VINDplaats?

Nee, omdat we eetbare gewassen telen en sommige honden graag hun markering achterlaten, zijn honden helaas niet welkom op de VINDplaats, alleen hondenpoep opruimen is dus niet voldoende.

Ik heb nog oud tuingereedschap, hebben jullie daar wat aan?

Ja, gereedschap kunnen we altijd gebruiken. Neem even contact met ons op.

Kan ik met mijn rolstoel terecht op de VINDplaats?

Ja, de VINDplaats is voorzien van een verhard pad dat ook voor rolstoelgebruikers geschikt is.

Wordt de VINDplaats bewaakt?

Ja, de VINDplaats wordt bewaakt via een camera. Ook komt de politie tijdens hun rondes regelmatig langs en is de plek bekend bij de Buurtwhatsappgroep. Bovendien neemt het Buurtpreventieteam de VINDplaats mee in haar ronde tijdens het moestuinseizoen.

Kan ik sponsor worden van de VINDplaats?

Graag. We zijn altijd op zoek naar sponsors. Neem daarvoor contact op met het bestuur.

Hoe meld ik me aan voor een moestuin?

Neem contact met ons op. De moestuindersgroep zal zo snel mogelijk reageren. Het kan zijn dat er geen plaats is en u op de wachtlijst geplaatst wordt, maar u bent in ieder geval van harte welkom om mee te helpen bij het Voedselbos.

Wat zijn de regels voor het houden van een moestuin?

De regels kun je vinden in het Huishoudelijk Reglement Moestuinen. Dit is een document dat door de Moestuinders zelf is opgesteld, i.o.m. het bestuur.

Is er stroom voor mijn moestuin?

Nee, er is geen stroom op de VINDplaats, dus ook niet op de moestuin.

Er is een vuurplaats. Wanneer mag er vuur gemaakt worden?

Er mag altijd vuur gemaakt worden, hoewel de politie het laatste woord heeft. Vuur maken wordt dus gedoogd. Laat een smeulend vuur nooit onbeheerd achter.

Wat is de bedoeling van die takkenhutten?

De takkenhutten in het ‘archeologisch dorp’ zijn mede door buurtbewoners gevlochten van wilgentakken. De hutten zijn gemaakt zoals dat vermoedelijk ook werd gedaan door mensen in de Midden-Steentijd, zo’n 6.000 jaar geleden. Zo kunnen mensen van nu zich beter voorstellen hoe er vroeger werd geleefd.

Waarom staan er geen prullenbakken?

Als we prullenbakken plaatsen, betekent dit dat deze ook beheerd moeten worden. Als de bezoeker zijn eigen afval of gevonden afval mee wil nemen, is dat ook niet nodig.

Kan ik lid worden van Vindplaats Zenit?

Deze groene plek midden in Almere Buiten is voor iedereen vrij toegankelijk. Als u actief wilt worden op Zenit, bent u vanzelfsprekend van harte welkom! Neem vrijblijvend contact met ons op of bezoek de Facebookpagina Vrijwilligers Zenit.

Waarom staan er geen speeltoestellen?

Het archeologisch dorp is een speelplek bij uitstek. Kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten, vuurtje stoken onder begeleiding van volwassenen en leren respectvol om te gaan met alles wat er aanwezig is. Er is voor gekozen door vertegenwoordigers uit de buurt dat er hier geen speeltoestellen komen.

Waarom staan er zo weinig bankjes?

In feite is dit geen park. Op de heuvel komen zitelementen van hout.

Wat houdt dat in, een ‘vindplaats’?

De naam vindplaats wordt gebruikt als archeologen diep in de grond resten aangetroffen hebben uit vroeger tijden. Die resten hoeven niet altijd opgegraven te worden. In Flevoland zijn veel vindplaatsen, ook van schepen of vliegtuigen.

 

© VINDplaats ZENIT 2012 - 2017 - Ontwerp en realisatie, WSonline