Welkom bij het Verhalenspel

Dat we weten hoe het er vroeger waarschijnlijk aan toeging komt doordat kennis werd doorgegeven van de ene op de andere generatie. Dat gebeurde door te vertellen en te zingen. Deze verhalen en gezangen gingen over belangrijke gebeurtenissen, zoals de ontstaansgeschiedenis van de aarde en van de groep zelf. Voor de jager-verzamelaars was het verder van levensbelang om te weten waar het wild zich ophield, wanneer er veel vis zat in welke rivier en waar en wanneer vruchten en knollen eetbaar waren. De mensen uit die tijd gebruikten daarbij ook signalen, zoals inkervingen in boomstammen en rotsblokken. Wij zouden dat nu verkeersborden noemen of misschien wel graffiti. Verhalen vertellen is kennis delen. Kennis delen is overleven. Dat was lang geleden al zo en geldt nu nog steeds. Verhalen waren én zijn onmisbaar in de samenleving.

Hier op het Verhalenpodium worden verhalen verteld voor groot en klein publiek. Wat is jouw verhaal?

Dit is de online versie van het Verhalenspel dat je kunt vinden op de Cultuurplaats van VINDplaats Zenit in Almere. Het speelbord op Zenit is vormgegeven op een levensgroot podium, de afbeelding van het speelbord is gelijk aan de illustratie hieronder. Je kunt hiermee jouw eigen verhaal vertellen en als je dat wilt, publiceren we jouw verhaal op onze website!

Het Verhalenspel heeft twee varianten:

  • Het keuzespel: je kiest zelf aan de hand van welke symbolen, emotie en tijdsperiode je een verhaal wilt vertellen.
  • Het verrassingsspel: je krijgt twee willekeurige symbolen, een emotie en een tijdsperiode aan de hand waarvan je een verhaal vertelt.  

Kies hieronder welke variant van het Verhalenspel je wilt spelen! Of klik op de knop om naar de pagina met ingezonden verhalen te gaan.

Keuzespel

Verrassingsspel

Ingezonden verhalen

© VINDplaats ZENIT 2012 - - Ontwerp en realisatie, WSonline