Skip to main content

Welkom bij het Verhalenspel

Dat we weten hoe het er vroeger waarschijnlijk aan toeging komt doordat kennis werd doorgegeven van de ene op de andere generatie. Dat gebeurde door het te door te vertellen. Deze verhalen gingen over belangrijke gebeurtenissen en wetenswaardigheden in het leven van toen. Voor de jager-verzamelaars, de mens uit de tijd waarover dit gaat, was het bijvoorbeeld van levensbelang om te weten waar het wild zich ophield, wanneer er veel vis zat in welke rivier en waar en wanneer vruchten en knollen eetbaar waren. De mensen gebruikten daarbij ook tekens, zoals inkervingen in boomstammen en rotsblokken. Wij zouden dat nu verkeersborden noemen of misschien wel graffiti.

Verhalen doorvertellen is kennis delen. Kennis delen is overleven. Dat was lang geleden al zo en geldt nu nog steeds. Verhalen waren én zijn onmisbaar in de samenleving. Hier op het Verhalenpodium worden verhalen doorverteld voor groot en klein publiek.

Wat zou jouw verhaal kunnen zijn?

Dit is de online versie van het Verhalenspel dat je kunt vinden op de Cultuurplaats van VINDplaats Zenit in Almere. Het speelbord op Zenit is vormgegeven op een levensgroot podium, het Verhalenpodium.

De afbeelding van het speelbord vind je hier digitaal terug bij Keuzespel. Je kunt dus jouw eigen verhaal bedenken en opschrijven. En als je dat wilt, wordt  jouw verhaal op deze website gepubliceerd!

Het online Verhalenspel kent twee varianten:

  • Het verrassingsspel: net als bij het fysieke spel krijg je twee willekeurige symbolen, een emotie en een tijdsperiode toegewezen en aan de hand daarvan verzin je een verhaal.  
  • Het keuzespel: je kiest zelf met welke symbolen, emotie en tijdsperiode je een verhaal wilt vertellen of schrijven

Kies hieronder welke variant van het Verhalenspel je wilt spelen!

Benieuwd naar andere verhalen? Klik op de knop om naar de pagina met ingezonden verhalen te gaan.

Verrassingsspel

Keuzespel

Ingezonden verhalen